Lombikunk története

Lombikunk története

Andrológiai kivizsgálás, elköszönés a BMC-től (okt. 14.)

2016. október 20. - SusyT

Régen nem írtam, szeretnék most pár hasznos és tanulságos információt megosztani veletek. ;)

Folyik párom andrológiai kivizsgálása, ahol a DNS fragmentáció és ROS vizsgálatokon kiderült, hogy párom spermája nem csak kevés és alig mozgó, de sajnos 82,7% töredezett, vagyis használhatatlan. Röviden fogalmazva eddig esélyünk sem volt a sikeres lombikra, mivel töredezett spermával nem lehet jó minőségű embriót "összehozni". Dr. Erdei Edithez mentünk, aki nagyon jó szakember, Ő tanította be régen Dr. Kopa Zsoltot és Dr. Szabó Ferencet. A doktornő egyébként IVF témában is több tanulmányt írt, hogy a fagyasztott spermával sokkal nagyobb az esély a gyerekáldásra, mivel fagyasztás után már csak az "életképes", jobb minőségű sperma által lesz megtermékenyítve a pete / tüsző, így nagyobb eséllyel lesz jó minőségű közös embrió (persze számít a nő életkora és betegségei is pl. pm, immunológia, genetika, tejérzékenység, gluténérzékenyég, hogy kezelve legyenek, stb.), de ezzel a módszerel sokkal nagyobb az esély rá, hogy (3-4 hónap férfinek javasolt vitaminkúra után) és napi 6-8.000 NE D-vitaminnal, Q-vital és Krill (omega3 és rákból kinyert vitaminokkal, antioxidánsokkal), Szelén és Cink szedésével jobb minőségű spermát lehessen "nyerni. Nálunk még nincs kizárva sajnos a hereműtét sem, ezt majd a doktornő eldönti. Hála a doktornőnek, végre - 6 hónap telefonálgatás és próbálkozás után - végre bekerültünk egy konzultációra ahhoz a dokihoz, aki specialista a 40 év felettiek és speciális spermagondokkal küszködőket kezeli, bár szegény doki nagyon beteg... Azon gondolkoztam, hogy miért ilyen az élet, hogy ezek a szuper emberek, akik egyben orvosok, és párokat, kapcsolatokat és nőket mentenek meg, pont ők kapják el ezt a szörnyű kórt??? Czeizel jut ilyenkor mindig eszembe... Ő is nagy veszteség az egész világnak.

Az a fura, hogy 2011-ben mi már jártunk Kopánál, andrológiai témában, Ő 2012. februárjában átküldött a BMC-be Konc tanár úrhoz, hogy javasolja a hereműtétet páromnál, vitaminkúra után, de először kérjük ki Konc tanár úr véleményét. Konc doki meg azt mondta, hogy tök felesleges mindkettő, "nyomjuk csak a lombikokat", és majd csak sikerül a gyerek. És mi, mint két "zöldfülü", hittünk neki, és 4 éve oda járunk, és közben kikészült a szervezetem, a lelkem a sok sikertelenség után, és most, 4 évvel később, megint itt tartunk. Hogy akkor kár, hogy hallgattunk Koncra, és nem ezt az andrológiai problémát orvosoltuk először! Most már lehet, hogy lenne gyerekünk. És ráadásul telenyomtak rengeteg hormonnal, és szteroiddal, amiktől a hormonháztartásom is felborult, pajzsmirigy problémáim is lettek, és 4 év alatt 15 kg-ot híztam, és kimerült a szervezetem, és már immunproblémáim is vannak. Visszatekintve sajnálom, hogy nem voltam akkor határozottabb, és nem hallgattam / hallgattunk Kopa tanácsára. Sok vitamin és ha nem javul a minőség, akkor műtét! Így is fél év kell a műtét után, hogy javuljon az eredmény, de akkor még "csak" 39 voltam, a napokban viszont már betöltöm a 43-at... ;) Hogy repül az idő? ;)

Most még várjuk a fagyasztásos spermavizsgálat eredményét, de ez a 82,7% még csak a kezdet volt... Mivel már nem szed semmilyen vitamionokat párom, ez az eredmény is romlani fog. Sajnos kezdett férjem mája kikészülni a 4 éve folyamatosan szedett rengeteg vitamintól, így a doktornő tanácsára most 1 hónapig csak a Szelént és a Cinket szedheti, meg a D-vitamint, hogy ne romoljon a hormonértéke és ne legyen gond a D-vitamin szintjével páromnak sem, mert nagyon lényeges mindkét félnek, hogy 100 felett legyen a D-vitamin szintje!!!

A napokban én is megyek 3-ik napi hormonvérvételre, kértem már beutalót az SZTK-s nőgyógyásztól... Kíváncsi vagyok, hogy a sok hormontól mennyit "lengett ki" az LH, FSH, progeszteron, prolaktin, ösztradiol, TSH hogy áll jelenleg?

Hatalmas váltásra szántam el magam!! Október 14-én, pénteken délután (4 év után) elköszöntem a BMC-től. Nagyon megható volt, mert a legtöbben könnyes szemmel búcsúztak el tőlem, Szűcs doki is nagyon kedves volt (ahogy szokott) és minden jót kívánt nekünk. Őszintén érdeklődött a lelki állapotomról, ami nagyon jól esett. Imádom ezt a dokit!  Elsírtam magam, úgy meghatódtam. Mondtam, hogy itt nekünk sajnos nem nyílnak már meg új kapuk, "nem terem már babér", elmondtam, hogy a DNS fragmentáció és a ROS vizsgálatok kimutatták, hogy 82,7%-ban férjem spermája töredezett, így esélyünk sincs az itteni módszerekkel a babára, így muszáj mennünk. Kikértem az összes iratomat. Nagyon nehéz volt... Összeszorult a lelkem és a gyomrom is kikészült.. Úgy éreztem, hogy itt egy "kis család" része voltam. Műtős Évi, Csilla, Irénke, Tündi, és sokan mások átölelve, nagyon kedves szavakkal búcsúztak, mindenki bíztatott, hogy hisznek bennünk, hogy lesz nekünk még babánk, van aki az örökbefogadásra akart rábeszélni (amitől férjem elzárkózik). De mindenki azt kérte, ha lesz gyerkőcünk (akár örökbefogadott is), mindenképpen várnak minket vissza! Szóval a mai sminkem többször is elkenődött... Mindenki nagyon kedves volt. Kicsit megkönnyebbültem, hogy nem szúrkálnak már agyon, nem kötök ki állandóan az ügyeleten éjszakánként, de nagyon fáj a szívem, hogy egy ilyen szuper csapatot magam mögött hagyok. BENNETEKET NEM!! Ettől még itt vagyok Nektek, mint "admin" és segítség, lelki támasz. ;) Bármikor szívesen segítek, amit tudok! Sokminden változik. Felmondtam az idegesítő délutános munkahelyemen, és délutánonként angolra járok (addig sem állandóan a gyerektémán jár a fejem, a napi leckék lekötnek). Viszont épp a sok angol miatt nem igazán van annyi időm, mint korábban, így hosszabb idő lesz, amíg válaszolok a leveleitekre, vagy lesznek napok, amikor nem nézem, mi történik a csoportban. De kérlek benneteket, ettől függetlenül nyugodtan írjatok (ahogy eddig is)! Szívből kívánok mindenkinek sok boldogságot és mielőbbi babásodást!!

A bejegyzés trackback címe:

https://susyt.blog.hu/api/trackback/id/tr6511825615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása